FARBY OLEJNE
CHLOROKAUCZUK NOBILES
Emalia Nobiles Chlorokauczuk przeznaczona jest do ochronno-dekoracyjnego malowania powierzchni: stalowych, żeliwnych i betonowych na zewnątrz. Powłoki charakteryzują się wysoką elastycznością i odpornością na czynniki mechaniczne i atmosferyczne. Doskonała w zestawie z Nobiles Podkład Chlorokauczuk, trwale zabezpieczającym antykorozyjnie.
Emalia Chlorokauczuk zalecana jest do malowania: konstrukcji stalowych, elementów metalowych ogrodzeń i balkonów itp., eksploatowanych w warunkach atmosfery: miejskiej, wiejskiej i przemysłowej uprzednio zagruntowanych podkładem.
Hammerite Prosto Na Rdzę – połysk
Hammerite Prosto Na Rdzę – połysk – to nowoczesna, jednoskładnikowa farba, schnąca na powietrzu, przeznaczona do antykorozyjnego i dekoracyjnego malowania metali żelaznych (stal, żeliwo), zarówno tych pokrytych rdzą, jak i czystych. Może być również stosowana do zabezpieczenia metali nieżelaznych po odpowiednim zagruntowaniu. Wykończenie w efekcie gładki połysk zapewnia niepowtarzalne walory estetyczne i długotrwałą ochronę antykorozyjną.
Do 8 lat ochrony przed rdzą! Podwójna ochrona: Technologia DUALTECH odpycha wodę i zapobiega powstawaniu rdzy!
Łatwiejsze przygotowanie powierzchni - wystarczy usunąć resztki luźnej rdzy. Szybsze malowanie - krótki czas schnięcia, mniejsza liczba warstw niż w przypadku zwykłych farb z podkładem.
Czyste i przyjemne malowanie - gęsta, tiksotropowa formuła sprawia, że farba nie kapie z pędzla i nie spływa z powierzchni pionowych.
ŚNIEŻKA SUPERMAL
SUPERMAL® Emalia olejno-ftalowa stosowana jest do dekoracyjno-ochronnego malowania drewna, materiałów drewnopochodnych, tynków oraz elementów stalowych i żeliwnych użytkowanych wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń, takich jak: okna, drzwi, meble, ogrodzenia, lamperie itp. Polecana do stosowania w pomieszczeniach mieszkalnych, przeznaczonych na stały pobyt chorych w budynkach służby zdrowia oraz przeznaczonych na stały pobyt dzieci i młodzieży w budynkach oświaty, a także w pomieszczeniach przeznaczonych do przechowywania produktów żywnościowych (bez bezpośredniego kontaktu z żywnością).